De zon laat zich weer steeds vaker zien en de korte rokken en jurken zijn weer een feit. Maar ja… je lichaam, dat is waarschijnlijk nog spierwit. Of je wilt gewoon het hele jaar door genieten van een gezonde bruine teint. De zonnebank is voor steeds meer mensen een ‘no go’ vanwege de nadelige effecten op de huid. Met de nieuwe LYCO-BRONZE Rapid Spray Tan zorgen wij voor een mooi bronzen kleur op een veilige en vooral gezonde manier.

Veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met zelfbruiners. De grootste angst? Zo oranje worden als een wortel!

Met de huidige kwalitatief hoogwaardige zelfbruiners is daarvan echter geen sprake. Zelfbruinende producten hadden ooit (en hebben soms nog) ook de reputatie dat je er vlekken of strepen van zou krijgen, hetgeen echter met name ligt aan de manier waarop ze aangebracht worden

Over DHA & Erythrulose

Een zelfbruiner werkt in de meeste gevallen op basis van de werkstof DHA . Dit is een natuurlijke suiker die reageert op de eiwitten (aminozuren) in je buitenste huidlaag. Hierdoor ontstaat de bruine kleur. Een andere zelfbruinende werkstof is Erythrulose, een ketose suikermolecuul dat van nature voorkomt in frambozen. Ook deze werkstof reageert op de eiwitten in je buitenste huidlaag en creëert op die manier een bruine teint. De reacties van DHA en Erythrulose vinden plaats buiten de cellen en deze huidcellen (de zogeheten corneocyten) vernieuwen zich maandelijks. Vandaar dat je er geen schade van ondervindt voor je gezondheid. De kleur van de meeste zelfbruiners houdt ongeveer 3-7 dagen aan en daarbij wordt deze langzaam lichter.

Geen nare zelfbruingeurtjes meer

Ook zou je er onplezierig van gaan ruiken, door de reactie van de zelfbruinende werkstoffen met de eiwitten in je huid. Die tijd is echter voorbij. De typische zelfbruingeur is aanzienlijk verminderd zo niet verdwenen, en de Lyco rapid tan heeft een heerlijke zomers geur die je aan je vakantie bestemming doet denken. Er zijn diverse sterktes die wij gebruiken van licht tot extra dark tanning spray, de behandeling vind plaatst in de speciaal gebouwde tanning ruimte met afzuiging.

Voor je een afspraak boekt even het aandacht voor het onderstaande

The Perfect Prep

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Een dag van tevoren je huid scrubben is aan te raden. Hierdoor zullen de meest dode huidcellen loslaten en is het resultaat egaler en houdt het zelfbruinresultaat veel langer aan. Daarna dien je de huid extra goed te hydrateren, zeker op ruwe plekken zoals knieën, ellebogen en voeten. Dan kun je de volgende dag van start met het aanbrengen van de zelfbruiner of Spray Tan op een schone huid.

De dag van de behandeling zelf , geen bodylotion, dagcreme of deodorant op, dit kan vlekken gaan geven en trek losse kleding aan.

De rapid tan droogt zeer snel maar kan iets afgeven.

De nieuwe Rapid Spray
De nieuwe vegan LYCO-BRONZE Rapid Spray Tan is een hoogwaardige zelfbruinende formule op basis van de elkaar versterkende combinatie van plantaardige DHA, Erythrulose en met toegevoegde Bio-Melanine (een natuurlijk pigment). Dit zorgt voor een mooie egale en natuurlijk ogende donkere teint, die snel verschijnt en vervolgens langdurig aanhoudt. De hoogwaardige samenstelling bevat tevens aloë vera en vitamine E voor een extra verzorgende werking en een zijdezacht huidgevoel. De formule is verkrijgbaar in twee tinten, te weten Medium en Extra Dark.

Zelf uitgetest en goedgekeurd

Natuurlijk hebben wij deze nieuwe Spray Tan formule zelf al uitgebreid getest. Volgens ons kritische testpanel is de geur ervan heel aangenaam. Het aanbrengen gaat ook heel eenvoudig en mooi gelijkmatig en de lotion droogt snel zonder strepen of vlekken. Na slechts 1 uur is de formule perfect droog en kun je alweer douchen en sporten zonder dat deze nog afgeeft. Maar je kan zelf de kleur bepalen want voor de rapid tan geldt: hoe langer je hem laat zitten hoe intenser de bruining is tot max 4 uur. Deze nieuwe Spray Tan geeft een heel natuurlijke bruine teint, die uitzonderlijk lang aanhoudt en die de huid een mooie sunkissed glow geeft.